Dnia 18 lutego 2020 r. w remizie Ochotniczej Straży Pożarnej w Iwanowicach odbyły się warsztaty kulinarne w ramach działań towarzyszących Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020.
Podczas warsztatów uczestnicy mieli okazję wykazać się kreatywnością w przygotowywaniu potraw z produktów otrzymywanych w ramach Programu. Fachowa pomoc dietetyka Pani Anny Patrzałek oraz doskonały humor i zaangażowanie uczestników zaowocowały smacznymi i estetycznie podanym potrawami.
W ramach zajęć powstały placuszki jabłkowe z ryżu, pierogi z kaszą gryczaną, naleśniki po meksykańsku oraz batony zbożowe.
W ramach działań towarzyszących uczestnicy mogli skorzystać z indywidualnych porad prowadzonych przez dietetyka.
Organizatorem warsztatów był Bank Żywności w Krakowie, przy udziale druhów z Ochotniczej Straży Pożarnej z Iwanowic oraz pracowników Ośrodka Pomocy Społecznej w Iwanowicach .